Eelco Hakman

Over eksters, kraaien en spreeuwen; Het leven wordt voorwaarts geleefd, en achterwaarts begrepen.

Als vervolg op de cursus Psychodiagnostiek deel I (Inleiding) staat in Psychodiagnostiek deel II het zelfstandig uitvoeren van de 3-sporen-anamnese centraal. Middels deze 3 sporen tw. organisch, psychologisch en sociaaleconomisch, krijgt men een completer overzicht over het functioneren van de patiënt, waarbij zowel de zgn. 'functionele klacht', als de reeds bestaande psychopathologie gedetecteerd kunnen worden. Eerst op die manier is het mogelijk om van een diagnose te spreken die recht doet aan de patiënt in zijn geheel. De stelling hier luidt: 'Er bestaat geen prognose zonder diagnose, en geen diagnose zonder (3-sporen-)anamnese'.

Cursus II is het echte praktijkdeel, een soort ‘hands-on’ cursus. Het is tevens de leukste van de drie, waarbij de cursisten ontdekken hoe een ieder zijn eigen werkelijkheid/eigen patient a.h.w. creëert.

Na een korte samenvatting van deel I zullen op de vrijdag 3 professionele acteurs ieder de rol van een patiënt spelen, waarbij de cursisten bij de betreffende patiënten anamnese, diagnose en prognose op tafel moeten zien te krijgen, en een behandelvoorstel aan de patiënt mogen voorleggen. Met de video als microscoop van het gedrag wordt de psychopathologie rond de mondholte verkend. De camera legt de hele zaak (genadeloos) vast, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de uitspraak: "het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen" op de zaterdag te toetsen.

De kosten voor deze 2-daagse cursus incl. lesmateriaal, diner op vrijdag en lunch op zaterdag bedragen € 1135,-.
Exclusief overnachting en ontbijt. 
Vrijdag ontvangst 13.00 uur en cursus van 13.30 uur tot 23.00 uur en zaterdag cursus van 9.00 uur tot 17.45 uur.

De cursus is geaccrediteerd bij het KRT, KRM, KRTP, KNMG en staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Kort programma

Eerstvolgende data:
Vrijdag 17 november en zaterdag 18 november 2023 (VOL)
Vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024

Meer info en inschrijven: cursus@eelcohakman.nl